Ale u Ciebie na forum te? zauwazy?em podobnie - pierwszy post w chmurce, a odpowiedzi 2.
Tyle, ?e u mnie wsz?dzie jest tylko pierwszy post wy?wietlany, a u Ciebie zwykle dzia?a dobrze.Aby móc ściągnąć załącznik musisz się zalogować.
Ale u Ciebie na forum te? zauwazy?em podobnie - pierwszy post w chmurce, a odpowiedzi 2.
Tak zgadza si? ale to tylko w egosearch (Posty wybranego u?ytkownika) - poprawi?em to. Zrobi?em te? pewn? zmian? w tym (search.php) pliku i dorzuci?em .tpl z mojego serwera mo?e zadzia?a.
Nadpisa?em z paczki - ci?gle nic.
Ale w pliku alt_search_topics_body.tpl
Znalaz?em i usun??em
Kod
<!-- BEGIN last -->
oraz
Kod
<!-- END last -->
i teraz mam wy?wietlane poprawnie ramki w chmurce - jest ramka z pierwszym postem - ok. Jest ramka na ostatni post ale tylko ramka - nie ma tre?ci posta.
Po ka?dej zmianie czy?ci?em cache.
Hmmm najlepiej jakby sprawdzi? to kto? kto nie ma SF, cho? nie wiem jaki on mo?e mie? na to wp?yw, bo moje pomys?y w?a?nie si? sko?czy?y.
Spr?buj jeszcze po:
Kod
$overlib_first_post = $row['post_text'];
Doda?
Kod
echo $row['last_post_text'];
I wje?? w nowe posty/w?asne posty/bez odpowiedzi (lub inne je?li jeszcze jakie? zosta?y) i zobacz czy wyw?wiel? si? tre?ci post?w nad tabelk?, je?li tak - i b?d? to tre?ci ostatnich post?w - to problem le?y w innym miejscu ni? s?dze)
_________________ ..:: Made by KnofeL ::..
Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
- ?e w tabeli jest b??d pola user_unread_notify To pole mo?e nie da? si? edytowa? z powodu swojej d?ugo?ci - gdy jaki? u?ytkownik d?ugo na forum nie by? i nazbiera?o si? nieczytanych to wyskakuje mu bia?a strona przy logowaniu. Potwierdzam ten b??d u siebie na forum. Systuacj? rozwi?zuje wyczyszczenie user_unread_notify.
To powinno rozwi?za? problem:
Kod
ALTER TABLE `phpbb_users` CHANGE `user_unread_notify` `user_unread_notify` TEXT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci NULL DEFAULT NULL
P.S Czy usuwanie nie przeczytanych post?w dzia?a jak trzeba ??
_________________ ..:: Made by KnofeL ::..
Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
To powinno rozwi?za? problem: Kod
ALTER TABLE `phpbb_users` CHANGE `user_unread_notify` `user_unread_notify` TEXT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci NULL DEFAULT NULL
Wynik
Kod
Ilo?? rekord?w: 2151
Kliknij Tutaj ?eby powr?ci?.
Ok, zobaczymy - mam nadziej?, ?e zadzaia?a :]
KnofeL napisał/a
- nie mo?na korzysta? z wyszukiwarek w dzia?ach-przekierowuje do g??wnej
Dzia?a :]
Cytat
P.S Czy usuwanie nie przeczytanych post?w dzia?a jak trzeba ??
W tej sprawie userzy zg?osili mi takie problemy:
- "Dostaj? powiadomienia o odpowiedziach na posty - wchodz? na forum i nie mam ?adnego nieprzeczytanego postu.
Zupe?nie tak, jakbym ju? wszystkie przeczyta?. Zacz??em nawet podejrzewa?, ?e kto? ma dost?p do mojego konta - ale to raczej niemo?liwe."
- "1) Nieprzeczytane w?tki i posty pokazuj? si? jako nieprzeczytane bez jakiejkolwiek regu?y - czasami s? oznaczone, czasami nie....
2) Nawet je?li jaki? temat jest zignorowany, to w g??wnym menu i tak wy?wietla mi si?, ?e jaka? liczba post?w w danym dziale jest nieprzeczytana (a czyta?em wszystkie opr?cz tych zignorowanych - kt?re przecie? mi si? nie wy?wietlaj?)"
- "Nie wiem czemu tak si? dzieje, ale po zalogowaniu si? na forum mam max, tj. 500 nieczytanych post?w. Przegl?dam sobie z jeden-dwa, a potem przy kolejnym logowaniu ju? tylko kilka, napisanych od poprzedniego logowania oznaczonych jest jako nieczytane."
- Od czasu do czasu zdarza si?, ?e mimo oznaczenia wszystkich post?w jako przeczytanych i po wej?ciu na stron? g??wn? znowu mam link "Zobacz nieprzeczytane" z list? identyczn? jak chwil? wcze?niej.
- Nie wiem czemu tak si? dzieje, ale po zalogowaniu si? na forum mam max, tj. 500 nieczytanych post?w. Przegl?dam sobie z jeden-dwa, a potem przy kolejnym logowaniu ju? tylko kilka, napisanych od poprzedniego logowania oznaczonych jest jako nieczytane.
- Zdarza si?, ?e po klikni?ciu na "Oznacz wszystkie fora jako przeczytane" na li?cie nieczytanych i po powrocie na stron? g??wn? zn?w pojawia si? link "Zobacz posty nieprzeczytane"
Spider Friendly na razie nie mog? odinstalowa? bo to nie jest takie proste... Sporo plik?w + do?? powa?ne ingerencje w baz?. Nie mam kiedy si??? do tego...
U Ciebie na forum je?li si? przekroczy ilo?? max nieczytanych to przy logowaniu wy?wietla si? info. U mnie nie. Poprawia?e? co? w tym zakresie?
Je?li nie to mo?e musz? gdzie? ustawi? tylko link bezwzgl?dny z uwagi na SF?
KnofeL, dzi?ki za te poprawki, idziesz jak burza :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 61