Mod polega na tym ?e gdy zbanujemy kogo? na forum cz?sto ta osoba zmienia sobie adres proxy i nada? nam szkodzi . Mod odrzuca wszystkie wej?cia zza granicy . Dlatego nadaje si? tylko na Polskie fora , mi?dzynarodowe odpadaj? ...
Oto rozwi?zanie :
Open :
common.php
Find:
PHP Code:
<?php
$sql_cache_enable = 1;
$show_queries = 0;
?>
Before Add :
PHP Code:
<?php
$proxycheck = 1; // sprawdzanie w?aczone = 1, wy??czone = 0
$proxyaddr = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
if($proxycheck) {
$proxytmp = explode('.',$proxyaddr);
$proxycc = array_pop($proxytmp);
if($proxycc == 'pl') {
if($_SERVER['HTTP_VIA'] || $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] || $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'] || $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED']) {
die('Musisz wy??czy? Proxy aby wej??');
}
else { /* kontynuacja, wpuszczenie na forum */ }
}
else {
die('Twoje IP musi pochodzi? z Polski aby? m?g? wej??<br>Je?li u?ywasz zagranicznego Proxy wy??cz je');
}
}
Kula, dlaczego nie dopiszesz tam te? innych ang,tk,us itp, itd pomys? ciekawy, tylko wydaje mi si? ?e na proxy z poziomem 0 to nie zadzia?a, zbyt proste to jest ?eby dzia?a?o
Druga sprawam je?li mam polskie proxy to i tak wejde
_________________ ..:: Made by KnofeL ::..
Chcesz pomocy... Tylko FORUM! nie wysy?a? do mnie PW!
Nie koniecznie bo je?li adres ma PL na ko?cu to sprawdza czy nie istnieje kt?ra? z warto?ci kt?re wysy?aj? proxy, czyli tutaj HTTP_VIA, HTTP_X_FORWARDED_FOR itd.
mozesz dodac sprawdzanie czy w hostname wystepuje jeszcze slowo proxy oraz czy ip == hostname
_________________ ixdude.com i have been waiting, all of my life, for you to come along and make everything all right. my body shaking, right through the bones, so take my by the hand, please don't leave me here alone. and i wonder if you know just how i feel, i feel... yeah... and i wonder how i know it is... it's real... it's real. coz' i want you to save me, just please save me, save me... coz' i need you to save me, just please save me, save me...
Wyja?niam co do high anonymous proxy:
Zastanawiacie sie czemu tylko z polski mo?na wchodzi??
Ot?? w tym ca?y klucz do sukcesu (95% szansy ?e proxy nie przejdzie)
Znale?li?cie kiedy? dzia?aj?ce polskie highanonym proxy?
Bo ja nie, chocia? du?o szuka?em.
Je?li odrzucimy wej?cie zza granicy - gdzie jest kupa highanonym'?w - to mamy bardzo du?e szanse ?e zadzia?a jak natura chcia?a
Owszem, je?li znajdzie jest 5 czy wi?cej highanonym proxy w polsce to zbanowanie ich jest ?atwe
?atwiej zbanowa? 5 ni? 999999999999.... i wi?cej, nie ?
PS: Pomys? ze sprawdzaniem ci?gu znak?w "proxy" w hostname to bardzo dobry pomys?, bo jakby dajmy na to znalaz?o sie w polsce high anonym proxy to jest ~50% prawdopodobie?stwa ?e bedzie "proxy" w hostname (du?o proxy tak ma)
Wi?c je?li by to zastosowa? to mo?na dopisa? pare % szans na skuteczno??
PS2: Transparent i Anonymous proxy zostawia ?lady w tych tablicach, co skrypt wykryje i zablokuje dost?p, tylko High Anonymous nie zostawia nic. No ale w polsce jest ich naprawde znikoma ilo?? (o ile s??) wi?c...
Szkoda tylko ?e na moim forum mo?e 5-7% to userzy z Polski
Nie mo?na mie? wszystkiego
Ja chcia?bym, ?eby ka?dy w necie mia? swoje niezmienne IP i ?eby jeden ban za?atwia? ca?? spraw?, ale tak nigdy nie bedzie...
Ten skrypt b?dzie dzia?a? do puki w polsce nie powstanie za du?o elite proxy, wtedy bedzie bezu?yteczny...
Kto? musi kiedy? wymy?li? jak?? rade na proxy, bo to najlepszy spos?b ?eby za?mieca? fora i wkurza? administracje (wiem co to znaczy, ten skrypt mi pom?g? z jednym go?ciem - mia?em szcz??cie ?e mia? sta?e IP, bo blokuj?? proxy pozby?em sie go)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 46